Onze geschiedenis

De kaarsenmakerij te Sint-Pieters-Rode is een familiebedrijf dat opgericht werd door Felix Heroes. Deze koster-landbouwer zocht een bijverdienste in het ambachtelijk vervaardigen van kaarsen.

Ettelijke jaren later gaf hij de fakkel door aan zijn schoonzoon Eduard Sente.

In 1953 nam diens zoon, Achiel samen met zijn vrouw Paula, het ouderlijk bedrijf over. Tot dan werden de kaarsen enkel manueel vervaardigd. Achiel voerde echter onmiddellijk een modernisering door.

In 1982 vervoegde Achiel’s schoonzoon, Paul Van Bael, de firma. Onder Paul’s impuls werd het bedrijf verder geautomatiseerd. Momenteel heeft ook de 5e generatie zich al aangediend want ook Pauls zonen, Tim, Bram en Simon zijn met veel enthousiasme in de onderneming gestapt. Zij zullen er voor zorgen dat het levenswerk van hun grootouders en vader met de zelfde passie wordt verder gezet.

Onze Service

Meer dan 100 jaar bestaan.. Dat kan je enkel maar als je als bedrijf steeds de beste service aan je klanten biedt.

Net zoals grootvader Achilles vroeger, leveren wij zelf uw bestellingen nog aan huis of rechtstreeks in de kerk af. Hierdoor zijn we steeds zeker dat onze producten netjes en ongeschonden worden afgeleverd. Ook kunnen we u, door dit direct contact, onmiddellijk, bij eventuele vragen of opmerkingen, bijstaan. Van bestelling tot levering en facturatie,.... Alles gebeurt door ons.

Onze jarenlange persoonlijke omgang met onze klanten heeft er voor gezorgd dat we een enorme kennis hebben omtrent de noden en eisen van de kaarsenverbruikers in de religieuze sector. Wij staan dan ook steeds ter uwer beschikking voor advies over bv. de inrichting van uw bidkapel, de juiste offertafel, het ontwerp van uw noveenkaarsen of over hoe u uw bedevaartsoord aantrekkelijker kan maken.